Pravidelná jógová praxe ovlivňuje tolik aspektů našeho života, že může pomoci s úpravou váhy i beznadějným dietářům. Jóga je rozhodně skvělý  prostředek, jak se dostat do formy a udělat něco pro své zdraví.

1/Svaly a flexibilita

Mezi mnoha druhy jógy jsou při hubnutí určitě účinnější dynamické lekce jako je Powerjóga nebo Ashtanga. U všech druhů jógy však dochází k posílení svalů, zlepšení flexibility a protažení. Množství svalové hmoty ovlivňuje bazální metabolismus, a tudíž spalujeme větší množství kalorií. Jóga má vliv i na ostatní sporty. Méně nás bolí záda a máme více energie na běh, tenis, lyžování apod.

2/Psychika

U mnoha lidí je důvodem nadváhy dlouhodobý stres a emoční přejídání. Jóga výrazně pomáhá zvládat stresové situace, zlepšuje náladu a zvyšuje pozornost. Ovlivňuje také kvalitu spánku. Vyspalý a odpočatý člověk nemá tendenci se uchylovat k nezdravým potravinám a přejídání. Díky psychické pohodě se zlepšuje naše sebepřijetí a zdravé vnímání těla. Je třeba si uvědomit, že na podložce posilujeme nejen naše tělo, ale také posilujeme a bystříme mysl.

3/Jógová komunita

Lidé okolo nás a prostředí ve kterém se pohybujeme má veliký vliv na životní styl. Pokud najdeme mezi milovníky jógy nové přátele, budeme trávit kvalitněji volný čas a omezíme činnosti, které nám neprospívají.

Na józe je úžasné, že s ní můžeme začít v jakémkoliv věku, a i při vyšší nadváze. Pravidelná praxe jógy přináší benefity do celého života a zdraví a dobrý pocit z vlastního těla je příjemným bonusem.